University of Alberta Faculty of Extension

University of Alberta Faculty of Extension - University-of-Alberta-Faculty-of-Extension-feature
Gradient
  • Client

    University of Alberta

  • Size

    31,215 SF

  • Completed

    2017

  • Location

    Edmonton, AB

  • Delivery Models

    Design/Bid/Build

  • Market

    Institutional

University of Alberta Faculty of Extension - University-of-Alberta-Faculty-of-Extension-intro

Story

On this project Maples Reinders was tasked with the conversion of former office administration areas into a world class teaching environment with focused study areas and dedicated learning spaces. This project had several unique elements incorporated into it.

Student Support and Instructor Prep Area: A casual space for touch down work or studying incorporating a feature green wall to improve indoor air quality and livens the space for a healthier learning environment.

Indigenous Smudging Room: With a special HVAC system to disperse any smoke or scents burned in the room.

Moveable and Writable Partitions: between two studios allow students to use the walls as a canvas for drawing or writing and expand the space for their creative endeavours.

Existing Heritage Elements: including glazing and concrete forms were left in place in corridors and balanced with thoughtful acoustic baffles.

Get Us Working for You

If you have a project you would like to speak to us about, contact us today.

Form Template
Select a Form Template
Available fields in the selected template:
required field.
Invalid email format.
Some of the fields are not filled or invalid.
Templates Library
Loading, Please wait...
The Library cannot be open, please try it again later.