Open Text Office Tower

Open Text Office Tower - Open-Text-Office-Tower-Feature
Gradient
  • Client

    Open Text Corporation

  • Size

    125,000 SF

  • Completed

    2011

  • Location

    Waterloo, ON

  • Delivery Models

    Design/Build

  • Market

    Commercial

Open Text Office Tower - Open-Text-Office-Tower-Intro

Story

Headquartered in the “technology triangle” of Waterloo Ontario, Open Text is Canada’s largest software company and a global leader in enterprise content management to help organizations capture and preserve corporate memory, increase brand equity, automate processes, mitigate risk, manage compliance and improve competitiveness.

Maple Reinders was retained by Open Text to act as the Design-Build constructor for the completion of a new office facility at the University of Waterloo Research Park. The construction of this second office tower more than doubles the size of the Waterloo headquarters and adds as many as 800 more people to its workforce – a significant boon to the local economy.

Maple Reinders teamed with Waterloo’s SRM Architects to undertake this Design-Build project. Construction of the new five-storey building started in May 2010 and was completed in the summer of 2011. It is linked to Open Text’s existing three-storey office by an elevated enclosed sky bridge. The new building and the precast concrete high-density parking garage was a significant investment to accommodate staff and parking, as well as accessibility to a future light rail transit system that the region is planning.

The new office tower is an extension of Open Text’s growing international legacy in digital content management and technology. The Phase 2 Office Tower Project provides an optimized work environment for Open Text’s employees and also enhances the City of Waterloo’s profile as a hub for technology innovation.

Grey Container –  do not delete or move.

Open Text Office Tower - Open-Text-Office-Tower-Flex-1
Open Text Office Tower - Open-Text-Office-Tower-Flex-2

Previous Project

ClubLink Caledon Woods Clubhouse

ClubLink retained Maple Reinders to undertake the construction management of a new clubhouse. The new clubhouse is a one-storey building with an extended deck on the west side. The total gross floor area is approximately 12,300 SF plus an exterior deck and patio area.

Next Project

Kooy Brothers Lawn Equipment Ltd.

Maple Reinders was awarded the Design-Build contract to construct a new facility for Kooy Brothers Lawn Equipment Ltd.

Get Us Working for You

If you have a project youd like to speak to us about, or would like to learn more about our service capabilities, click the link below.

Form Template
Select a Form Template
Available fields in the selected template:
required field.
Invalid email format.
Some of the fields are not filled or invalid.
Templates Library
Loading, Please wait...
The Library cannot be open, please try it again later.